…och nu är den knäckt!

Här om dagen när jag hämtade Filip på dagis så viskade fröken Anne att killen inte var sig lik och att magen var helt ur form. Jag funderade på all frukt han fått och på den snuviga näsan. Sen tänkte jag vidare på att det var för nästan exakt ett år sedan som det började med hans mage. I mitten av januari började det rätta till sig så smått.

Sen, som en blixt från klar himmel, så bara slog det mig. Kanel. Pepparkakor, vörtbröd, kanelbullar, kanel på gröten. Googlade och hittade en hel del andra barn som reagerat på exakt samma vis och just av kanel. Vi som trott att räserbajset efter besöken hos famor och farfar (fri tillgång till kanelbullar ;-)) berott på bulldegen i sig, jäst och så. Vi som undersökt om det varit mjölken eller margarinet och aldrig fattat att det var brödsorten och då just vörten. Att han blivit dålig av pepparkakor har vi inte brytt oss om för i ärlighetens namn, vem blir inte det!? 😮

Inte mjölkprotein, inte gluten, inte laktos, inte tomat – bara ‘k-nel’ helt simpelt.

I jul blir det därför till att testbaka pepparkakor utan kanel. Vad tror ni om den?

Annonser