I natt har allt varit ungefär som vanligt i Klas-Klarvakens liv och då med andra ord även i mammans och pappans. Här kommer en resumé:

18-19 badas, ammas, busar, en portion gröt går ner, somnar vid 19.00
19.30 vaknar, tas upp, vaggas, läggs i egen säng (på mage)
20.10 vaknar, gnäller, tas upp, pruttar, vaggas, läggs i egen säng (på mage)
20.35 vaknar, gnäller, tas upp, vaggas, pruttar, läggs i egen säng (på sida)
22.10 vaknar, gnäller -> blir ledsen, tas över till mig, ammas, båda somnar
23.00 vaknar, pruttar, gnäller….

Såhär fortsätter det med uppvak 1gg/timme fram till 02 då jag ber pappan ta honom en stund. Får tillbaka honom efter ca 40min, pruttad och med ny blöja. Ammar en stund men eftersom utdrivningen är så kraftig så sätter han hela tiden i halsen och bits. Tar upp, rapar, vaggar till sömns och lägger i egen säng. Fortsatta uppvak med ca 40 minuters intervall och vid 05 ropar jag på pappan igen som tar honom. Gossen har då kissat och vevat samtidigt med resultat -> kiss i hela sängen och på hela pyshen. Fadern kommer ner med en torr och klarvaken bebis en stund senare, jag ammar och låter gossen ha kvar bröstet i munnen (han vaknar varje gång jag försöker ta bort det). Sover så mellan 05.30 och 06.30 och går sen upp. Det första lilleman gör är att ladda blöjan helt full.

Ja, såhär har vi det. Varje natt. Enda undantaget som jag kan se är att i vanliga fall så samsover vi hela natten. På måndag startar tre veckor med mjölkfri kost för mamman (experiment) så nu ska jag kalasa på bullar, prickig korv, kaffe med standardmjölk och liksom bunkra upp med goa smaker plus att göra så stor skillnad som det bara går mellan ‘med mjölk’ och ‘utan mjölk’

Annonser